Fröbröd i kvadrat.

Riktigt gott bröd!





Ca 12 bitar

1 dl Vetekross

1 dl Rågkross

1 dl Solrosfrön

½ dl Linfrön

5 dl Vatten

50 g Jäst

1 ½ msk Honung

1 ½ tsk Salt

Ca 8 dl Vetemjöl Special


Gör så här:

•1.     Dag 1. Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.

•2.     Dag 2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om till jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.

•3.     Tillsätt honung och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 minuter.

•4.     Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut degen rektangulärt och skär upp den i tolv kvadratiska bitar. Lägg dessa på en pappersklädd plåt+ och ställ att jäsa i ca 15 minuter.

•5.     Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12 - 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0