Fröbröd i kvadrat.
Riktigt gott bröd!
Ca 12 bitar
1 dl Vetekross
1 dl Rågkross
1 dl Solrosfrön
½ dl Linfrön
5 dl Vatten
50 g Jäst
1 ½ msk Honung
1 ½ tsk Salt
Ca 8 dl Vetemjöl Special
Gör så här:
•1. Dag 1. Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
•2. Dag 2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om till jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
•3. Tillsätt honung och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 minuter.
•4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut degen rektangulärt och skär upp den i tolv kvadratiska bitar. Lägg dessa på en pappersklädd plåt+ och ställ att jäsa i ca 15 minuter.
•5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12 - 15 minuter.