Mjölkerödsbullar (räkbullar)
Jag har märkt att många av våra recept förknippar vi till Mjölkeröd. Kan bero på att det är det bästa stället på hela jorden... Dessa bullar är väldigt lätta att göra och det är bara en jäsning. De är väldigt goda och passar utmärkt till skaldjur. Ett plus blir det om man kan njuta av dem på en klippa en härlig sommarkväll med skaldjur. Blir det några kvar är de helt perfekta att ha till frukosten.
1 pkt Jäst
2 msk Socker
1 tsk Salt
60 g Smör
5 dl Mjölk
10+4 dl Mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen. Blanda möjlken och smöret. Värm till 37 grader. Häll ner det i jästen och blanda till jästen har lösts upp. Tillsätt sedan socker, salt och 10 dl mjöl. Spara 4 dl till utbakningen. Baka ut till bullar och jäs sedan i 30 minuter. Grädda i ugnen i 5-10 minuter.