Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

En god och lättlagad fläskfilérätt som är hämtad från Arla. När vi gjorde maträtten så hoppade vi över de ugnstekta grönsakerna och gjorde enbart klyftpotatisen. I receptet står det att man ska skära fläskfilén i bitar och sedan bryna tillsammans med kryddor. Eftersom vi tycker köttet lätt blir torrt då så helstekte vi fläskfilén med kryddorna så att den fick färg sen fick den nästan stekas klar i ugnen (ca 225 grader) innan vi tog ut den. Vi skar då köttet i bitar och lade i stekpannan tillsammans med såsen och lät köttet bli helt klart i stekpannan.

4 portioner.

Ingredienser:
500 g Fläskfilé
2 Vitlöksklyftor
2 tsk Smör
1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk Fransk senap
1/2 Köttbuljongtärning
1 msk hackad Persilja

Ugnstekta grönsaker:
400 g Potatis
600 g Grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Smör
1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0