Mjölkchokladtårta med varma hallon

Det här receptet är hämtat från Arla. Admir fick tårtan på sin födelsedag och den var mycket uppskattad. Dessutom var den inte avancerad att göra. Den kan förberedas dagen innan, vilket är väldigt bra.



8-10 bitar.

Ingredienser:
400 g Mandelmassa
1 st Ägg
3 Äggvitor
4 msk Kakao
Rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl Vispgrädde
300 g Mjölkchoklad
3 Äggulor

Garnering:
Hallon
Hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g Hallon
2 msk Florsocker


Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden.  Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.

Kommentarer
Postat av: ADMiR

mmmmmums vad god den är, vill bara ha mera...

2010-02-05 @ 19:05:30
Postat av: ADMiR

mummsssssss vad god den är, vill ha mera...

2010-02-05 @ 19:07:06
Postat av: Anonym

2010-02-05 @ 19:07:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0