Ädelostpaj med soltorkade tomater
Skitgod!
Pajdeg:
100 g Smör
3 dl Vetemjöl
3 msk Vatten
Fyllning:
200 g Soltorkade tomater
250 g Ädelost
1 Purjolök
4 Ägg
2 dl Mjölk
1 krm Vitpeppar
½ tsk Salt
timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen och tryck ut i en pajform.
Strimla tomaterna och hacka purolöken. Lägg det på pajdegen. Blanda sedan ägg, mjölk och kryddorna och häll det på pajen. Sätt in i ugnen.
Ska man kritiskt granska era recept (vilket jag måste) så är de skrivna utifrån att ni själva redan har lite förhandsinformation som ni inte tänker delge era läsare (alternativt är ni slarviga). Ett exempel i mängden är receptet ovan där tiden i ugnen saknas.
Den var ju god! Trors att jag inte är jätteförtjust i ädelost.