Gunnels kyckling
Detta recept är mycket gott och har serverats på många kalas.
1 Grillad kyckling
1 brk Sparris (små)
1 hg Rökt skinka
150 g Färska champinjoner
1-2 Vitlöksklyftor (pressade)
1 brk Cremefraiche
1 dl Mjölk
50 g Ädelost
½ Hönsbuljong
Salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i bitar. Lägg i en gratängform som är smord. Täck med avrunnen sparris. Skär skinka och champinjoner och fräs i smör och vitlök. Häll på cremefraiche och mjöl. Koka upp och tillsätt sedan ädelost och buljongtärning. Smaka av med kryddor. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med klyftpotatis eller ris.
1 Grillad kyckling
1 brk Sparris (små)
1 hg Rökt skinka
150 g Färska champinjoner
1-2 Vitlöksklyftor (pressade)
1 brk Cremefraiche
1 dl Mjölk
50 g Ädelost
½ Hönsbuljong
Salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i bitar. Lägg i en gratängform som är smord. Täck med avrunnen sparris. Skär skinka och champinjoner och fräs i smör och vitlök. Häll på cremefraiche och mjöl. Koka upp och tillsätt sedan ädelost och buljongtärning. Smaka av med kryddor. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med klyftpotatis eller ris.
Kommentarer
Trackback