Passionsfruktspannacotta
Mycket fräsch efterrätt som är väldigt god.
4 personer
1 dl strösocker
½ dl vatten
4 dl grädde
3 blötlagda gelatinblad
5 passionsfrukter (3+2)
Ev riven choklad till garnering.
Gör så här:
Koka upp socker, vatten och grädde. Låt koka ca två minuter. Blanda i gelatinbladen. OBS! Får ej koka.
Dela tre passionsfrukter, gröp ur fruktköttet i matberedare. Slå över sockerblandningen och kör i några minuter. Sila bort fröna i sil. Slå upp i portionsformar och ställ sedan in det i kylen för att det ska stelna.
Dekorera med passionsfrukt och eventuellt riven choklad.
4 personer
1 dl strösocker
½ dl vatten
4 dl grädde
3 blötlagda gelatinblad
5 passionsfrukter (3+2)
Ev riven choklad till garnering.
Gör så här:
Koka upp socker, vatten och grädde. Låt koka ca två minuter. Blanda i gelatinbladen. OBS! Får ej koka.
Dela tre passionsfrukter, gröp ur fruktköttet i matberedare. Slå över sockerblandningen och kör i några minuter. Sila bort fröna i sil. Slå upp i portionsformar och ställ sedan in det i kylen för att det ska stelna.
Dekorera med passionsfrukt och eventuellt riven choklad.