Krämig filégryta

Det här receptet är hämtat från Föllingeklinikens receptpärm. Varje gång vi tillagar måltiden så påminns vi om hur god maträtten är =).



5 portioner

Ingredienser:
400 g Fläskfilé
1 Gul lök
1 ½ msk Flytande margarin
3 dl Lättmjölk
1-2 msk Soya
1 msk Kalvfond
Salt, vitpeppar
1 ½ msk Vetemjöl
1-2 msk Vatten
125 g Mjukost (8%)
2-3 Vitlöksklyftor, pressade
100 g Marinerade soltorkade tomater, hackade
10 st Syltlök

Gör så här:
Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka löken. Bryn fläskfilén och löken i hälften av margarinet i omgångar i en stekpanna på medelstark värme, lägg sedan över i en stekgryta.
Tillsätt mjölk, soya, kalvfond, salt och vitpeppar. Låt allt koka upp under omrörning och sedan koka under lock i ca 10 minuter. Vispa ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den i grytan och koka 3-5 minuter. Rör ner osten och vitlöken. Värm utan att koka tills osten har smält. Tillsätt tomaterna och syltlöken. Smaka av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0