Viltlax
Det här receptet är hämtat från ICA. Det är en ovanlig kombination med lingonsylt och lax, men vi kan garantera att det är superdupergott. Dessutom är receptet hur simpelt som helst att tillaga och det går fort. När vi känner för att lyxa till det har vi lagt kantareller över laxen och sedan hällt på såsen.

4 Portioner:
Ingredienser:
ca 600 g Laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk Salt
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 msk Konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
2 msk Lingonsylt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis och rårörda lingon.

4 Portioner:
Ingredienser:
ca 600 g Laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk Salt
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 msk Konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
2 msk Lingonsylt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback